jueves, 18 de junio de 2009

Periode arcaic

El començament de la literatura llatina està marcat per la influencia etrusca i sobretot per la influencia grega procedent de les regions de la Magna Grecia.

Livi Andronic. Autor d'Origen grec (sembla que era esclau de la família Livia) que es va dedicar a ensenyar llaltí i grec als fills del seu amo. Va fer una traducció de la Odissea escrita en versos Saturnis, de la qual només se n'han conservat alguns . També va escriure diversos drames d'argument grec.

Nevi : autor nascut a la Campania autor d'un poema èpic: Bellum punicum, on relata la primera guerra `punica en la qual ell havia pres part, es conserven alguns versos.
Va ser el crador de la fabula praetexta (drama romà) derivat del vesdtit romà la toga praetexta

Enni: poeta dramàtic., epic i didàctic va adaptar comedies gregues i va escriure tragedies imitant sobretot Euripides . Va adaptar l'hexametre grec a la literatura llatina
La seva mes gran obra èpica Annales es un poema dividit en divuit llibres i abarca la historia de Roam des d'Eneees fgins l'epoca contemporània a l'autor.

Lucili : autor de Satires dedicades a atacar els vicis de la sociedad do dels individus

Cató el Censor: Contrari a la influencia grega va representar la oposició tradicionalista adicte als antics costums romans, fomentava tot el que era romà i refusava tot el que venia de Grècia Va escriurre diversos tractats en prosa encaminats a l'educació del seu fill. Esl principals van ser sobre L'agricultura, l'oratoria el dret i l'art militar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario